Aero Loader – En revolutionerande bakåtvänd takbox

Vi har sedan lanseringen 2021 en världsunik och populär produkt i vårt sortiment – Calix Aero Loader. Denna moderna och innovativa takbox är framtagen med en unik egenskap: den är designad för att användas bak och fram, ett koncept inspirerat av ett intressant experiment med en tidigare modell som visade på signifikanta bränslebesparingar.

Experimentet som förändrade spelreglerna

Utgångspunkten för Aero Loader var ett experiment utfört av en Tesla Model 3-ägare, medlem i svenska Teslaklubbens forum. Personen upptäckte att när en Calix H20 takbox monterades bakåtvänd – med den spetsiga delen bakåt – minskade bilens förbrukning drastiskt. Testet visade att en bakåtvänd takbox kunde minska förbrukningen med 16%, jämförbar med förbrukningen då endast takräcken användes.

Aerodynamik i centrum

Denna upptäckt har lett till en ny syn på aerodynamik och dess betydelse för takboxdesign. Calix Aero Loader är utformad för att optimera luftflödet runt bilen, därmed minska luftmotståndet och förbättra bränsleeffektiviteten. Denna aerodynamiska optimering är inte bara en teknisk bedrift, utan också ett viktigt steg mot mer hållbara transportlösningar.

Calix Aero Loader – Designad för bak- och framåtmontering

Aero Loader är den första takboxen som är specifikt utformad för att användas både i den traditionella framåtvända positionen och i den nya, revolutionerande bakåtvända positionen. För att säkerställa högsta säkerhetsnivå, har boxen genomgått rigorösa tester och är förstärkt på båda sidor.

Estetisk och funktionell design

Utöver sina goda aerodynamiska egenskaper, erbjuder Aero Loader en elegant och modern design. Dess unika utformning kompletterar fordonets utseende, samtidigt som den erbjuder rymligt förvaringsutrymme och enkel åtkomst.

Sammanfattning och rekommendation

Calix Aero Loader är inte bara en innovativ takbox; den är en manifestation av Calix Roofboxes engagemang för att skapa produkter som möter marknadens efterfrågan på både funktionalitet och miljöhänsyn. Denna bakåtvända takbox representerar ett nytt tänkesätt inom bilindustrin, där miljöprestanda och design går hand i hand. För bilägare som söker en kombination av stil, funktionalitet och miljövänlighet, är Calix Aero Loader det självklara valet.

Aktuellt

Choose your country
da Danish en English fi Finnish fr French de German it Italian no Norwegian es Spanish sv Swedish