Om oss

Välkommen till oss
Vi har förfinat vår process i över 30 år

Calix Roof Boxes är ett varumärke under Autoform, vars specialitet är vakuumformning av plast. På fabriken i Malung formar vi den hårda ABS-plasten till våra takboxar med hjälp av egendesignade aluminiumverktyg. Resultatet blir takboxar av enastående kvalitet. Plasten vi använder är 100% återvinningsbar, vilket ger vår tillverkningsprocess ett lågt klimatavtryck.

Vi är en del av CalixKlippan, en av Sveriges största OEM koncerner inom fordonsindustrin

Av friluftsentusiaster, för friluftsentusiaster

Tillsammans arbetar vi för att konstant göra vår produkt lite bättre. Vår produktutveckling arbetar med centrala områden som aerodynamik, materialval, trafiksäkerhet, användarvänlighet och design. Som ägare av en svensktilverkad Calix takbox ska du veta att en produkt från oss medför högsta produktkvalitet, lång hållbarhet och aerodynamisk design. Vi som jobbar här är ingenjörer, operatörer, montörer, tekniker, elektriker, ekonomer och administratörer. Vi är cirka 150 anställda i vår fabrik på Mobygärdet i Malung och vi har funnits här sedan 1988.

Se mer

Unik tillverkningsprocess och modern utrustning hjälper oss uppnå aerodynamiska produkter med hög detaljrikedom

För att tillverka våra populära takboxar har vi en imponerande tillverkningsanläggning bestående av moderna vakuumformningsmaskiner, CNC-fräsar och robotar. Dessa utgör en beprövad och flexibel utrustning som styrs med noggrannhet och precision via våra avancerade datasystem. Med stor kompetens under samma tak kan våra olika avdelningar samverka mycket effektivt och uppnå hög effektivitet både gällande framtagning av standardboxar som helt specialtillverkade modeller.

Choose your country
da Danish en English fi Finnish fr French de German it Italian no Norwegian es Spanish sv Swedish