Vi har en takbox för alla behov

Svensktillverkade takboxar i flertalet utföranden, anpassade för nordiskt klimat. Våra boxar är byggda med användarvänlighet och hållbarhet i fokus.

Calix Aero Loader

Vår senaste takboxmodell som är utvecklad för att minska bilens förbrukning i förhållande till andra takboxar. Boxen har 425 liter lastvolym.

Nordic Loader Premium

Dubbelskals takbox i uppdaterad design och med flera nya tillbehör.

Calix H22

Vår högvolymare i modern design med 500 l lastvolym

Calix H20

Kortare takbox i modern design och med 430 liters lastvolym

Calix M22

Är en uppdaterad 225 cm modell, lite smalare än H22, 390 liters lastvolym.

Urban Loader

Kanske den smartaste takboxen, liten och smidig olastad. Hela 500 liters last volym

Tillbehör

Här hittar du alla våra reservdelar och tillbehör till takboxarna

Därför är en takbox en bra idé

Många av oss har säkerligen upplevt den besvärliga situationen när bagageutrymmet i bilen inte räcker till, och vi har behövt stapla, pressa, eller till och med fälla ned baksäten för att få plats med allt. Ibland har det till och med krävts att någon passagerare sitter obekvämt eller i en farlig position under resan. Det här scenariot inträffar oftast under familjeutflykter, som campingresor, semestrar med barnen eller skidresor. Det händer att vi inte kan ta med oss allt vi önskar på grund av begränsningar i bilens bagageutrymme.

I sådana situationer visar en rymlig takbox verkligen sin nytta. Den ökar säkerheten, gör resan mer bekväm och, i många fall, fördubblar din lagringskapacitet. Varför behöva göra kompromisser med din packning när du egentligen inte behöver? Oavsett om du reser ofta eller bara uppskattar extra komfort är en takbox ett ovärderligt tillbehör.

Takbox
Takbox

Att tänka på inför köp av takbox

En takbox utgör en praktisk lösning för att övervinna utmaningar med bagageutrymme som är för litet eller när du behöver transportera skrymmande föremål som skidor. För skidtransport specifikt används ofta en särskild skidbox. Men att välja och använda en takbox kräver omsorgsfull övervägning för att möta dina specifika behov.

Det är viktigt att undvika att köpa en för stor eller tung takbox, särskilt om du har en mindre bil, eftersom detta kan påverka bränsleekonomin negativt och orsaka större vindbrus. Följ tillverkarens rekommendationer för takboxens vikt och längd för att säkerställa att den passar din bil och inte påverkar dess aerodynamik negativt.

Takboxen bör också ha ordentliga fästsystem för att hålla bagaget säkert på plats, särskilt vid krävande bilfärder. Dessutom bör den vara robust nog att hantera olika väderförhållanden, inklusive kraftigt regn eller snöfall. Slutligen bör takboxen ha ett säkert centrallås med flera låspunkter för att skydda ditt bagage och motstå eventuella försök till stöld.

Calix – när funktion möter design

Självklart är design en viktig faktor att beakta när man väljer en takbox. Många kunder strävar efter både funktionalitet och en modern estetik som kompletterar bilens design. Idag är en strömlinjeformad design med aerodynamiska linjer populär eftersom den inte bara ser snygg ut utan även bidrar till bättre bränsleekonomi.Takboxar är vanligtvis tillgängliga i färger som svart, silver och vitt, ofta med en blank finish som ger en elegant look och skyddar mot väderpåverkan. Handtag och lås kommer i olika utföranden, och Calix takboxar använder ofta borstat aluminium för att kombinera stil med hållbarhet. Många modeller har en praktisk funktion som kallas ”Dual opening,” vilket gör det möjligt att öppna takboxen från båda sidor för ökad användarvänlighet.När takboxen öppnas, kan du förvänta dig en vit insida med en inbyggd lampa som aktiveras med en rörelsesensor när du öppnar och stänger boxen. Inuti finns en mjuk matta och ett lastnät för bättre organisation. För att hålla ditt bagage säkert på plats även vid ojämnt underlag är takboxen utrustad med robusta spännband. Dessutom har takboxen ofta en ”Safetynose” framtill för att skydda både din packning och andra trafikanter i händelse av nödbromsning eller kollisioner.
Takbox

Fördelar med att införskaffa en takbox

Takboxar utgör en praktisk och säker lösning för att öka fordonets lastkapacitet och är en investering som varar i många år. En genomsnittlig takbox kan tillhandahålla upp till 650 liter extra utrymme, vilket är speciellt fördelaktigt för familjesemester. Denna extra kapacitet kan eliminera behovet av att hyra en större bil eller släpvagn, vilket ofta är en dyrare alternativ. Användning av takboxar ökar även säkerheten genom att förhindra överbelastning av fordonet eller löst förvarade farliga föremål i kupén. Samtidigt ger det passagerarna mer utrymme och komfort, speciellt på längre resor.
Fördelar inkluderar:
  • Ökad lastkapacitet
  • Ökad säkerhet för bilister
  • Förbättrad komfort
  • Möjlighet att transportera otympliga föremål som skidor, golfklubbor och mycket mer.
Användningsområden för takboxar
Takboxar förenklar transporten av sporthobbyutrustning som hockey, golf, bandy och skidor. De är också perfekta för campingresor, där du kan ta med tält, campingutrustning, och köksutrustning. Vid fjällsemestrar kan takboxen rymma skidor, pjäxor, hjälmar och mer, säkerställer att allt får plats smidigt och säkert. Och naturligtvis, när du helt enkelt behöver öka din bagagekapacitet, kommer en takbox till undsättning.