Vi har en skidbox för alla behov

Svensktillverkade skidboxar i flertalet utföranden, anpassade för nordiskt klimat. Våra boxar är byggda med användarvänlighet och hållbarhet i fokus.

Calix Aero Loader

Vår senaste takboxmodell som är utvecklad för att minska bilens förbrukning i förhållande till andra takboxar. Boxen har 425 liter lastvolym.

Nordic Loader Premium

Dubbelskals takbox i uppdaterad design och med flera nya tillbehör.

Calix H22

Vår högvolymare i modern design med 500 l lastvolym

Calix H20

Kortare takbox i modern design och med 430 liters lastvolym

Calix M22

Är en uppdaterad 225 cm modell, lite smalare än H22, 390 liters lastvolym.

Tillbehör

Här hittar du alla våra reservdelar och tillbehör till takboxarna

Det enklaste sättet att transportera skidor

Skidboxens primära uppgift är att tryggt förvara och transportera skidor, snowboards och tillhörande utrustning. Den slimmade formgivningen är konstruerad för att effektivt kunna arrangera och skydda skidutrustningen under resans gång. Vanligtvis är en skidbox cirka 190 cm lång, vilket rymmer även de längsta skidorna. En skidbox, ofta även benämnd takbox när den bär på en större varietet av packning, är som en smart lösning för att hantera packning som involverar utrymmeskrävande eller otympliga föremål.Vid köp av skidbox är det viktigt att noggrant överväga vilken modell som bäst motsvarar dina behov. Exempelvis kan en för omfattande eller tung box på en kompakt bil leda till onödigt höga bränslekostnader och ökad bullernivå under färd. Svaret ligger i att välja en skidbox som passar både ditt fordon och din tänkta packning.
Skidbox
Skidbox

Skidboxen, nu ett standardtillbehör hos de flesta bilmärken

Idag betraktas takboxen som ett standardtillbehör, vilket de flesta bilproducenter erbjuder vid nybilsköp. Det är ett både estetiskt tilltalande och funktionellt komplement till bilen som avsevärt förbättrar dess lastkapacitet. Vare sig det handlar om skidåkning, fiske, golf, fotboll eller annan fritidsaktivitet, så möjliggör skidboxen en smidigare transport av din packning.

Bakgrund och utveckling av skidboxarna

De initiala versionerna av skidboxar som introducerades på marknaden under 1960-talet var relativt basala i sin utformning och erbjöd begränsat skydd. Med en ökande efterfrågan under följande årtionden, speciellt i samband med skidturismens uppsving, utvecklades branschen dramatiskt. Framsteg inom tillverkningsteknik och nya material har möjliggjort takboxar som idag är markant mer strömlinjeformade, hållbara och användarvänliga.
Skidbox

Skillnader mellan skidbox och takbox

Medan en skidbox är specialanpassad för skid- och snowboardutrustning, erbjuder en takbox ett mer flexibelt utrymme för varierad last. Skidboxen är optimerad för att hålla din vintersportutrustning säker och välorganiserad, medan en takbox är mer mångsidig och kan användas för att packa allt från campingutrustning till familjens semesterbagage.

Att välja rätt skidbox

När det är dags att köpa en skidbox, finns flera viktiga aspekter att ha i åtanke som din fordonstyp, den typiska lasten, samt hur ofta du kommer att använda boxen. En skidbox ska förbättra din resa utan att vara en börda. Det gäller att hitta rätt balans mellan storlek, vikt och lastkapacitet för att säkerställa att din semester eller utflykt blir så behaglig som möjligt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är en skidbox en värdefull investering för den som älskar vintersport och som värderar sin utrustnings säkerhet och enkelheten i att kunna ta med sig allt nödvändigt utan att kompromissa med bilens komfort. Dagens skidboxar är resultatet av årtionden av utveckling och innovation, och erbjuder en smart, säker och stilren lösning för transport av skidor och andra långa föremål.